.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Självmorden har ökat under recessionen

Självmorden har ökat under recessionen

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 16 juni 2014.

Den ekonomiska krisen i Europa och Nordamerika har ökat på självmorden med minst 10,000, enligt en studie som publicerats i British Journal of Psychiatry.

Forskargruppen som verkat från universitetet i Oxford och London School of Hygiene & Tropical Medicine har analyserat data från 24 EU-länder samt USA och Kanada, där arbetslöshet, återtaganden och ekonomiska skulder har analyserats.

Självmorden minskade i Europa fram till 2007 men ökade under 2009 och än mer under 2011, en ökning som motsvarde nästan 8,000 fler självmord för perioden och en liknande tydlig trend syns i Kanada och USA.

Men flera länder har undgått denna ökning, länder som Sverige, Finland och Österike, vilket troligen har med dessa länders investeringar i system för att hjälpa människor tillbaka till arbete med utbildning, rådgivning och med subventionerade löner.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

usa

Klockan i Washington, USA

US-WA - Time
  • Världens dyraste varumärken

    Milliard Brown har värdesatt världens dyraste varumärken och nu är Google nummer 1, med ett värde på hela 158,8 miljarder dollar, efter en värdestegring på 40 procent det sista året. Läs mer...