.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Yanzi Networks tar in kapital – flyttar huvudkontoret till USA

Yanzi Networks tar in kapital – flyttar huvudkontoret till USA

Publicerat av Tony Harkén onsdag, 25 juli 2018.

Pegasus Capital Advisors investerar i svenska Yanzi Networks AB. Yanzi levererar lösningar för Internet-of-Things (IoT) i smarta byggnader.

Yanzi har utvecklat en öppen, snabb, robust och banbrytande mjukvaru- och nätverksplattform för smarta byggnader.

Yanzi kommer att använda medlen för att finansiera sin fortsatta utveckling av IoT-plattformen och vidareutveckla sin verksamhet globalt. I samband med detta kommer Yanzi också att flytta sitt huvudkontor till USA.

Yanzi ligger i framkant av att leverera en skalbar och säker lösning för IoT i smarta byggnader. Företaget har sedan tidigare samarbetat med flera av de ledande globala spelarna inom IT för att göra fallstudier som visar hur deras program, data och analyser redan skapar smartare, säkrare och mer kostnadseffektiva kontorslokaler.

– Vi ser Yanzi som ett fundament i vår miljöstrategi. Med Yanzis lösning kan man skapa en hälsosam, energieffektiv och hållbar inomhusmiljö. Med sin innovativa teknik var Yanzi ett perfekt komplement till vår portfölj och en plattform genom vilken vi kan samarbeta med andra ledande företag som adresserar effektivisering inom fastighetsbranschen, säger Joel Haney, som ingår i Pegasus ledningsgrupp och är ordförande i företagets grupp som arbetar med investeringar inom hållbara byggnader och byggnadsmiljö.

Yanzi-plattformen samlar in en mängd olika data i realtid inklusive kontorsbeläggning, rörelse, ljudnivåer, temperatur, ljus och luftkvalitet. Därigenom ger Yanzi sina kunder möjlighet att skapa attraktiva, hållbara arbetsmiljöer genom att optimera ytanvändning, förbättra inomhusklimatet och spara energi samt öka produktiviteten och effektiviteten hos sina anställda. Yanzis IoT-plattform är säker och enkel att installera, vilket har lett till betydande tillväxt.

– Partnerskapet med Pegasus är precis vad vi behöver för att skala upp vår verksamhet och svara mot marknadens efterfrågan. Med Pegasus ombord kan vi utveckla vårt teknikförsprång och bredda vår verksamhet. Pegasus är en engagerad partner och de sitter på djupa kunskaper om vår bransch, säger Ulf Wretskog, VD för Yanzi.

Yanzi Networks har samarbetat med flera av de ledande aktörerna inom IT- och facility management-industrin för att visa hur man enkelt kan installera ett nät av sensorer och distribuera dem i en rad analytiska plattformar från tredje part som Microsoft Azure och IBM Watson. Nätet av Yanzi sensorer konfigureras automatiskt. På bara ett par timmar kan Yanzis lösning installeras i en fullstor kontorsbyggnad och leverera sensordata som hyresgäster eller fastighetsägare som enkelt kan analysera all information. Med Yanzis IoT-lösningar kan företag anpassa kyl- och värmesystem, belysning och optimera arbetssätt, kontorsyta och arbetskraft.

– Yanzi är den första investeringen hittills för vår byggmiljökommitté. Vi gör den för att de adresserar två av de största utmaningarna som företag står inför idag: fastighetskostnader och välbefinnande. Yanzis säkra nätverk hjälper företag att maximera fastighetsutnyttjande samtidigt som de förbättrar hälsa och produktivitet, säger Pete Scarpelli, operativ rådgivare och medordförande i byggmiljöutskottet på Pegasus Capital Advisors.

Pete Scarpelli kommer i och med detta att ta rollen som styrelseordförande i Yanzi Networks.

Yanzi befintliga investerare, Sjätte AP-fonden deltog också i finansieringsrundan och kommer behålla en betydande minoritetsandel i verksamheten.

Publicerat av

Tony Harkén

sverige
  • Full Rulle På Flygplatserna

    Under november månad reste 3 243 000 passagerare till eller från Swedavias tio flygplatser, en minskning med knappt två procent jämfört med samma månad föregående år. Läs mer...

Klockan i Sverige

SE - Time