.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
UD stoppade biståndsgranskning

UD stoppade biståndsgranskning

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 26 september 2013.

När myndigheten Sadev vars uppgift var att granska biståndet och begärde ut avräkningar från UD blev det nej uppger Ekot.

Om UD inte sagt nej till granskning så hade dåvarande biståndsministerns kostnader på runt 20 miljoner kronor som har betalats med biståndspengar framkommit, och troligen så kan det finnas fler utgiftsposter inom UD via biståndet som inte får bli synliga för skattebetalarna.

Sadev lades ner i december 2012 och för tillfället finns det ingen oberoende myndighet som har ansvaret att granska vart de dryga 35 skattemiljarderna går till.

 

En tidigare revisionsdirektör ville flera gånger granska UD:s hantering av biståndspengar, men stoppades både på Sadev och på Riksrevisionen.

Han uppfattade det som att UD:s politiska ledning inte ville se en granskning - Läs mer här

 

Publicerat av

Tony Harkén

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time
  • Restaurangtips i Phnom Pehn – Kambodja

    Dags att äta, jag tar mig till strandpromenaden längst Tonle Sap-floden och det känns som om man är i Nice i Frankrike, förmodligen för att Kambodja tidigare tillhörde Frankrike under Indokina-tiden, och många gamla byggnader vittnar om detta. Läs mer...

  • Nyhet! Maycas del Limarí Chardonnay

    Den 1 mars lanserades Maycas del Limarí Reserva Especial Chardonnay i Systembolagets ordinarie sortiment. Läs mer...

  • Svenskarna väntas jobba längst i EU

    Den tid som EU-ländernas medborgare i snitt förväntas vara tillgänglig på arbetsmarknaden under livet har de senaste tio åren ökat med 1,9 år. Och svenskarna är det folk som förväntas vara tillgängliga längst tid i hela EU. Läs mer...