.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Regeringen driver huvudkontor ur landet

Regeringen driver huvudkontor ur landet

Publicerat av Tony Harkén torsdag, 07 september 2017.

Nu kom beskedet att Nordea lämnar Stockholm och Sverige för Helsingfors. Flytten riskerar att förändra om svensk banksektor i grunden.

Lotta Edholm (L) varnar för konsekvenserna för Stockholms arbetsmarknad och företagsklimat:

- Jag konstaterar att osäkerheten kring hur stora nya skatter som staten ska lägga på finanssektorn tyvärr gör att stora företag lämnar Sverige och Stockholm, precis i ett läge efter Brexit när vi skulle kunna bli ett nytt europeiskt finanscentrum. Detta gör också att andra huvudkontor som har funderat på att etablera sig i Stockholm riskerar att dra öronen åt sig. Vi har inte råd att köra ut företag ur Sverige och Stockholm som regeringen gör, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

- Både finansborgarrådet Karin Wanngård (S) och regeringen har tidigare hållit med oss om att en större finansbransch i Stockholm skulle vara bra för staden, för arbetsmarknaden och ekonomin. Nu kommer det svart på vitt; regeringens politik drar istället undan mattan för företagen, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd och gruppledare.

Publicerat av

Tony Harkén

sverige
  • Sverige framställs som ett land i förfall

    Filmaren Ami Horowitz har precis återvänt till USA från Sverige och påstår sig ha upptäckt mellan 30 och 40 ”No Go Zones”, stater inom staten där svensk lag inte gäller, dit svensk polis inte vågar sig in. Läs mer...

Klockan i Sverige

SE - Time