.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
KWV är Sydafrikas bästa vinproducent

KWV är Sydafrikas bästa vinproducent

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 03 november 2014.

För fjärde året i rad har KWV blivit utnämnt till Sydafrikas bästa vinproducent i den prestigefulla tävlingen Veritas Awards.

Det är första gången någonsin som ett Sydafrikanskt vinhus fått utmärkelsen så många gånger i rad.

Totalt kammade KWV hem 55 medaljer varav nio dubbelguld och 14 guld. Vilket gjorde att de fick fler medaljer än någon annan producent.

-  We are delighted with the results which demonstrate strength in all categories, across wine and brandies. The South Africa wine category has seen a huge jump in the quality and style of wines, as we have fought to compete on the international stage in tough economic times, against strong competition from both new world and old world wine producers, säger KWV’s chefsvinmakare Johann Fourie.

Stilen på KWV’s viner har under de senaste 10 åren utvecklats ovanligt snabbt, om  inte till och med revolutionerande. Fokus för vinmakarteamet har legat på att främja vitalitet, fräschör och regionalitet. Detta märks i våra viner och det är det som ligger till grund för vår framgång på Veritas avslutar Johann.

KWV är en av de största vinproducenterna i Sydafrika och den enda av de store aktörerna som huvudsakligen ägs av representanter för den svarta befolkningsmajoriteten. För företaget är de nordiska länderna de viktigaste exportländerna och i Sverige är de främst kända för Roodeberg, KWV Classic Collection, Mentors-serien och Café Culture.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

sverige

Klockan i Sverige

SE - Time