.

© Copyright – EtableringUtomlands.se

Välkommen till Robin Hood Headquarter

Skrivet av Tony Harkén onsdag, 23 maj 2012.

Välkommen till Robin Hood Headquarter

Att det behövs nya friska pengar runt medelhavet har ingen missat, men att det skulle behövas så många långtradare med nya friska pengar var det nog bara några få som kände till.

Att lyxsurfarna skall få fortsätta med sina förmåner är en självklarhet trots hot om att inte göra rätt för sig. Nåväl, självklart skall vi hjälpa till, var skall annars svenska staten göra av med alla pengar från världens högsta skattetryck?

Inget kan bli bättre här hemma då allt vi har är ranking State Of The Art – Eller hur? Tänker på infrastruktur och skolor för att nämna mindre viktiga områden för framtiden inom globaliseringen.

Det är tur att Grekland finns och inte minst Irland som även de insåg glädjen med att spendera andras stålar och leva det ljuva goda livet. Dessa två länder gör det idag möjligt för några få av oss att få vara i Robin Hood Headquarter.

100 miljarder svenska skattekronor har lånats ut till 1 procent i ränta till det goda livet förutom de 5 miljarderna till Irland. Irland som verkligen fick upp lånefarten 2007 då skulden endast var 25 procent av BNP för att stiga till 125 procent i dagsläget. Det blir snabbt tomt på kontot när man gör ett underskott på 180 miljarder per år. - Jävlar va kul de måste ha haft.

När tant Merkel ringer Robin Hood Headquarter, ja då öppnas kronkranarna och många slåss om att till vilken risk som helst låna ut hur mycket som helst – Vilket bör jämföras med de 28 miljarder av skattepengar som lånas ut till svensk industri till betydligt tuffare krav och högr räntor årligen. Trots att dessa skattepengar skapar både arbeten och välstånd i Sverige.

För att inte nämna alla tusentals små och medelstora svenska företag som är helt utelåsta från all form av vad finansiering heter trots att alla vet att det är där framtidens nya och moderna jobb finns, jobb som inte flyttas till Asien omedelbart.

Nästa gång tant Merkel ringer så får vi hoppas att det är upptaget i Robin Hood Headquarter. Då kanske till och med ett vanligt svenskt företag skulle kunna få chansen till finansiering för tillväxt och nya jobb utan att först behöva lämna landet?

Är du imponerad av Robin Hood Headquarter? – Nä, jag förstår, inte jag heller……

 

Om Krönikören

Tony Harkén

Helland Consulting AB

Tidigare Krönikor

su