.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Comfort Hotels öppnar nytt hotell i Vilnius

Comfort Hotels öppnar nytt hotell i Vilnius

Publicerat av Cecilia Helland söndag, 23 september 2012.

Hotellet är det största som har byggts i Litauens huvudstad sedan 1985. Det är en viktig bricka i bolagets satsning, anser hotellkedjans ledning.                                                                                                                          

– Nordic Choice Hotels har märkt ökad en efterfrågan på hotell i Baltikum, från såväl europeiska och skandinaviska affärsresenärer som turister. Baltikum är en hotellmarknad med internationell potential, och i stark tillväxt. Detta är en strategiskt viktig bricka som har fallit på plats, säger Petter A. Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels som driver Comfort Hotels.

Det är Selvaag Eastern European Development som står bakom utbyggnaden av hotellet som blir Nordic Choice Hotels första driftshotell utanför Skandinavien och Comfort-kedjans 30:e hotell. Vilnius har under de senaste åren genomgått stora förändringar och den blomstrande staden har mer gemensamt med Paris, Prag eller Köpenhamn än med det forna Sovjet. Staden har ett pulserande uteliv med ett spännande utbud av nattklubbar, restauranger och barer. För nordbor är både resan hit och själva vistelsen mycket prisvärd. De stora lågprisflygbolagen satsar också på Vilnius. Bland annat startar Ryanair upp till fem dagliga avgångar till staden från Rygge (Oslo) i november.

– Vilnius är en oupptäckt pärla. Du kan resa hit och bo här till en fjärdedel av priset jämfört med Paris. Vilnius är mitt hetaste resetips just nu, både till romantiker och äventyrslystna, framhåller Stordalen.

Comfort Hotel LT har 200 urbana rum, fyra konferensrum, dygnetruntöppen träningslokal, bar och restaurang samt ett rymligt parkeringsgarage. Comfort är känt för att skapa hotell med en informell, modern och personlig atmosfär. Comfort Hotel LT är inget undantag och skiljer sig från stadens övriga hotell bland annat tack vare sviter uppkallade efter stjärnor som Frank Sinatra och Madonna, och konferensrum inspirerade av kända låtar som Respect, Satisfaction och Good Vibrations.

– Om du ute efter tiorätters restaurangmenyer, marmorpelare och piccolor, är nog detta inte rätt hotell för dig. Vill du däremot ha en avspänd atmosfär och ett bra läge till ett bra pris är Comfort Hotel LT helt perfekt. Det gläder mig att se att staden redan har tagit hotellet i bruk, säger Stordalen.

– Hotellet är noga genomtänkt in i minsta detalj för att få gästerna att trivas. Vi har skapat en social och annorlunda hotellatmosfär och det är roligt att se att hotellet har fått ett så varmt mottagande. Nu ser vi fram emot att få hälsa ännu fler skandinaviska gäster välkomna till vårt vackra Vilnius, säger Ruta Pulkauninkaite, hotelldirektör på Comfort Hotel LT.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

litauen

Klockan i Litauen

LT - Time