.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Volvo Cars tar lyxig inredning till en ny nivå

Volvo Cars tar lyxig inredning till en ny nivå

Publicerat av Cecilia Helland måndag, 20 april 2015.

På Shanghai Auto Show presenterar Volvo Cars ett nytt koncept som tar lyxiga bilinteriörer till en ny nivå.

Konceptet kallas för Lounge Console och utgör det optimala tillvalet för strikt upptagna direktörer och företagsledare med egen chaufför – en kompakt och mångsidig lösning för extra utrymme och komfort. Det främre passagerarsätet ersätts av en Lounge Console-modul som erbjuder en uppsjö av funktioner och bekvämligheter.

– Vi började med att titta närmare på högre chefers livsstil. Med vår framtidsorienterade syn på form och funktion i premiumsegmentet, analyserade vi behoven och upplevelserna hos en person med egen chaufför och konstruerade sedan bilen runt honom eller henne i den anda som är målet för vårt varumärke, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design på Volvo Car Group.– En viktig del av vårt tänkande var hur vi kunde utnyttja det befintliga interiörutrymmet på ett optimalt sätt, med en känsla av lyx. Genom att ta bort passagerarsätet kunde vi skapa ett öppet utrymme som ändrade interiörens dynamik på ett dramatiskt sätt, vilket ledde till ett fyrverkeri av nya idéer och möjligheter, fortsätter Thomas Ingenlath.,

Efter att ha genomfört etnografiska undersökningar för att förstå de outtryckta och ouppfyllda behoven hos människor med en intensiv och exklusiv livsstil, tog formgivarna på Volvo Cars fram ett välkomponerat paket för att tillgodose dessa behov.

– Syftet med det här konceptet är att visa upp två saker – till att börja med, att Volvo Cars är väl medvetna om behoven hos kunder med egen chaufför och för det andra, att vi med hjälp av innovativ design och moderna material kan skapa en passagerarupplevelse som är unik i premiumsegmentet, tillägger Thomas Ingenlath.

Lounge Console innehåller funktioner avsedda att förbättra upplevelsen av tiden i bil.Volvo Cars formgivare har skapat ett stort arbetsbord som kan öppnas för att ge tillgång till en sminkspegel samt ett förvaringsfack för smycken, smink eller andra personliga accessoarer. Bordet kan roteras 90 grader samtidigt som det skjuts framåt och ger plats åt en stor, 17-tums mediaskärm för information och underhållning. Under det stoppade benstödet finns ett förvaringsutrymme för skor. Volvo Cars har också inkluderat ett låsbart förvaringsfack för extra säkerhet. I och med att framsätet tagits bort skapas fri sikt framåt och en unikt rymlig miljö.

– Människor som är i farten, har en aktiv livsstil och rör sig mellan olika möten eller tillställningar behöver ett eget utrymme, med möjlighet till avkoppling, för att kunna ladda om inför nästa åtagande. Det är detta vår Lounge Consoleär avsedd att åstadkomma, avslutar Thomas Ingenlath.

Publicerat av

Cecilia Helland

Ansvarig skribent på Etablering Utomlands.

kina

Klockan i Hong Kong, Kina

CN - Time