.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
DHL öppnar nytt distributionscentrum i Mumbai, Indien.

DHL öppnar nytt distributionscentrum i Mumbai, Indien.

tisdag, 17 juli 2012.

DHL Supply Chain, som är världsledande inom kontraktslogistik, meddelar att man öppnar ett nytt distributionscentrum för biovetenskaps- och hälsovårdsbranschen i Mumbai, Indien.

Den toppmoderna anläggningen ligger i ett nybyggt 56 000 kvadratmeter stort centrallager, som vänder sig till olika kundgrupper, och svarar mot den snabbt växande biovetenskapsbranschens behov på en av världens viktigaste tillväxtmarknader för Life Science & Healthcare.

“Med den nya plattformen i Mumbai kan vi erbjuda våra kunder tjänster i världsklass och ge dem möjlighet att utveckla sina verksamheter. Life Sciences & Healthcare är en nyckelbransch för DHL Supply Chain i Indien. Den högteknologiska infrastrukturen gör att vi kan fortsätta tillgodose branschens växande lagrings- och logistikbehov. Från vårt nya centrum i Mumbai har vi kapacitet att distribuera till grossister, apotek och sjukhus allt efter kundernas önskemål”, säger Vikas Anand, Chief Operating Officer, DHL Supply Chain India.

DHL Supply Chains nya distributionscentrum Life Sciences & Healthcare erbjuder tillverkare av läkemedelsprodukter en komplett portfölj av innovativa tjänster från orderhantering till lagerhållning och distribution. DHL:s tjänster är skräddarsydda för de krav som läkemedels- och medicinteknikbranschen ställer och erbjuder specifika lösningar som senareläggning, logistik för klinisk prövning och flöden från order till betalning. Anläggningen utnyttjar grön teknik som LED-belysning och vinddriven ventilation.

“DHL satsar stort på investeringar på marknader med växande betydelse. Kring 2015 och därefter väntas Indien, Kina och andra tillväxtmarknader vara de främsta tillväxtmotorerna inom läkemedel och medicinteknik. Med centrallagret och vår nya plattform vidareutvecklar vi DHL:s globala strategi genom att leverera precis de specialiserade tjänster som våra kunder efterfrågar", säger Angelos Orfanos, President och Global Head of Life Sciences & Healthcare, DHL Customer Solutions & Innovation.

DHL driver drygt 150 Life Science-anläggningar på olika håll i världen, som stöder koncernens globala strategi Life Sciences & Healthcare och ger möjlighet att erbjuda sektorspecifika lösningar.

Läkemedelsmarknaden värderades till 730 miljarder euro 2010 och beräknas växa med 5-8 procent till 2015. Även medicinteknik uppvisar liknande tillväxttal, med ett marknadsvärde på 200 miljarder euro. Tillväxtmarknaderna beräknas bidra med omkring 75 procent av världens försäljningsökning av läkemedel till 2015. Enligt IMS Research väntas Indiens placering bland läkemedelsmarknaderna stiga från 12e till 8e plats mellan 2010 och 2015. Under samma period beräknas marknadens andel av USA:s läkemedelsutgifter öka från 4 procent till 8 procent.

indien

Klockan i Bombay, Indien

IN - Time