.

© Copyright – EtableringUtomlands.se
Förenade Arabemiraten
kvinnor från Mellanöstern utvecklar socialt entreprenörskap i Sverige

kvinnor från Mellanöstern utvecklar socialt entreprenörskap i Sverige

Publicerat av Tony Harkén fredag, 13 april 2012.

20 unga kvinnliga sociala entreprenörer från bland annat Syrien, Libanon, Egypten och Västbanken kommer till Stockholm för att utveckla projekt inom hållbart företagande.

Inom ramen för programmet She Entrepreneurs bygger deltagarna nätverk med svenska motparter. Dessutom får de konkreta verktyg för att utveckla sina affärsidéer.

Programdeltagarna representerar ett ungt, socialt medvetet företagande i Mellanöstern. Deras entreprenörskap tar sin grund i viljan att driva positiv förändring i sina lokala miljöer. Det vi kan erbjuda är dels kontaktytor och dels redskap för att vidareutveckla både den ekonomiska potentialen och det hållbara perspektivet i deras projekt säger Ulrika Rosvall Levin, programansvarig på Svenska institutet.

De 20 deltagarna är mellan 21 och 30 år och från en rad länder i Mellanöstern, samt från Sverige. Deras företagsidéer spänner från innovationer inom teknik via turism till mediesatsningar. Gemensamt för alla är att social utveckling och hållbarhet står i fokus för företagandet.

Efter utbildning i Sverige kommer deltagarna att fortsätta utveckla sina projekt lokalt, men med stöd av svenska mentorer.

Svenska institutet (SI) är en statlig myndighet som ökar omvärldens intresse för Sverige. Genom strategisk kommunikation och utbyte inom kultur, utbildning, vetenskap och näringsliv främjar vi samarbete och långsiktiga relationer med andra länder. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svenska och utländska samarbetsparter samt med svenska ambassader och konsulat.

Publicerat av

Tony Harkén

dubai

Klockan i Arabemiraten

AE - Time